Суд дозволив заочне розслідування проти терориста "Гіві"

П'ятниця, 19 серпня 2016, 16:52

19 серпня Печерський райсуд Києва дозволив Головній військовій прокуратурі здійснювати спеціальне (заочне) розслідування проти ватажка батальйону донецьких бойовиків "Сомалі" Михайла Толстих на прізвисько "Гіві".

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"У ході досудового розслідування здобуто достатньо доказів у тому, що підозрюваний у період з травня 2014 року по січень 2015 року, виконуючи відведену йому представниками влади Російської Федерації роль у веденні агресивної війни проти України, організував та особисто вчинив у січні 2015 року поблизу Міжнародного аеропорту "Донецьк" терористичні акти проти військовослужбовців сил АТО, а також жорстоко поводився з полоненими, що спричинило загибель 9 людей та інші тяжкі наслідки", – сказано у повідомленні.

Бойовика оголошено в державний розшук, суд надав дозвіл на його затримання та доставку в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Після проведення необхідних процесуальних дій найближчим часом обвинувальний акт стосовно вказаного терориста буде передано до суду для проведення спеціального судового провадження (заочне засудження).

Відомство нагадує, що за вчинення особливо тяжких злочинів проти громадської безпеки, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку передбачено максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News