Мін'юст США перевірить у Туреччині звинувачення проти Ґюлена

Субота, 20 серпня 2016, 03:52

Міністерство юстиції США найближчим часом відправить до Туреччини групу експертів, яка має перевірити звинувачення, висунуті Анкарою проти ісламського проповідника Фетхуллаха Ґюлена.

Про це в п'ятницю, 19 серпня, повідомило агентство Bloomberg, посилаючись на представника адміністрації президента США, пише DW.com.

За словами чиновника, незважаючи на те, що Туреччина звинувачує Ґюлена, що проживає зараз в штаті Пенсільванія, в організації невдалої спроби державного перевороту, Анкара досі не пред'явила американським правоохоронним органам переконливих доказів його причетності до путчу.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган особисто звернувся до Барака Обами з вимогою видати проповідника, якого в Анкарі називають не інакше як главою терористичної організації. Однак в адміністрації американського президента заявили, що Туреччина повинна представити чіткі і ясні свідчення злочинної діяльності Ґюлена, що дозволяють провести процес в рамках договору про екстрадицію між Туреччиною і США.

У той же час, відзначає агентство, відправка групи експертів Мін'юсту напередодні наміченого на 24 серпня візиту в Анкару віце-президента США Джо Байдена, повинна переконати Ердогана, що американська влада з усією серйозністю ставляться до запиту про видачу Ґюлена.

Як відомо, Турецька влада стверджує, що Гюлен створив терористичну мережу під назвою "Паралельна держава". Сам Гюлен засудив спробу перевороту.

Прокуратура міста Стамбул, направила до Мін'юсту США лист з вимогою арешту Гюлена.

Гюлен пообіцяв повернутися до Туреччини, якщо міжнародне розслідування доведе його вину.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування