Бойовики обстріляли спостерігачів української сторони СЦКК

Неділя, 21 серпня 2016, 11:53
Бойовики обстріляли спостерігачів української сторони СЦКК

У суботу спостережна група української сторони СЦКК потрапила під обстріл з боку бойовиків так званої "ДНР".

Про це йдеться в заяві керівника української сторони СЦКК генерал-майора Бориса Кременецького, розміщеній на сторінці штабу АТО в Facebook.

 

Повідомляється, що військовослужбовці української сторони СЦКК у районі населеного пункту Світлодарськ поблизу позицій Збройних Сил України виконували заходи з фотофіксації порушень режиму припинення вогню з боку бойовиків НЗФ ОРДО, які напередодні здійснили обстріл цього району із заборонених Мінськими домовленостями мінометних систем калібром 82 мм та 120 мм.

 

Незаконні збройні формування з 16.20 години до 16.45 години по вказаному району з напрямку населеного пункту Калинівка у напрямку населеного пункту Луганське випустили 15 мін калібром 82 мм та обстріляли з зенітної установки ЗУ-23-2 і великокаліберних кулеметів.

 

"Незважаючи на те, що автомобіль спостережної групи СЦКК УАЗ 31519-030М має чіткі позначення у вигляді великих літер "НМ", по ньому все одно вівся вогонь. Внаслідок чого у автомобіля пошкоджено переднє та заднє скло, запасне колесо, електрична проводка, передня панель, повітряний патрубок, кріплення радіатора, праві передні та задні двері, салон автомобіля, а також передня решітка", - йдеться в заяві.

 

Під час обстрілу особовий склад спостережної групи встиг сховатися в укриття та ушкоджень не отримав.

 

Пошкоджений автомобіль після вжитих СЦКК заходів з припинення вогню вдалося евакуювати з небезпечного району.

"Цей кричущий факт грубого порушення режиму припинення вогню та Мінських домовленостей з боку незаконних збройних формувань ОРДО повністю викриває їхню мету і може кваліфікуватися як злочин проти діяльності спостерігачів Спільного центру координації та контролю за припиненням вогню та стабілізації лінії розмежування сторін і підлягає винесенню для обговорення під час засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську", - йдеться в заяві.

Про обстріл спостережної групи української сторони СЦКК було негайно повідомлено Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні.

Українська правда

Всі фото зі сторінки прес-центру Штабу АТО

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News