Суд РФ залишив кримчанина Костенка під вартою

Понеділок, 22 серпня 2016, 11:25

Кірово-Чепецький райсуд Кіровської області Росії 19 серпня відмовив активістові Майдану, кримчанину Олександру Костенкові в заміні покарання у вигляді двох років позбавлення волі на більш м'яке.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав його адвокат Дмитро Сотников.

"Причина не пов'язана з законом. Відповідно до роз'яснень Верховного Суду РФ перелік підстав для відмови є вичерпним, і в нього не входить знаходження на спецобліку. Але, не дивлячись на те, що характеристики були виключно позитивні, Костенкові все ж не замінили покарання через спецоблік "схильний до втечі", – повідомив він.

На його думку, причиною служить відмова Костенка співпрацювати з ФСБ.

Адвокат додав, що це рішення буде оскаржене.

Коментуючи слова колишнього російського в'язня Геннадія Афанасьєва про те, що Костенко може втратити руку, яку йому при затриманні зламали, він заявив, що в лікарських висновках це не затверджується, однак констатував, що довіряти цим висновками до кінця не можна.

Також він підтвердив, що Костенко потребує протезування суглоба.

"Тут теж не все так просто! Лікарі запевняють, що операція можлива в плановому порядку, після відсидки. Але наскільки це так, доводиться судити тільки за документами, складеними цими лікарями", – додав він.

Російські власті звинувачують Костенка в тому, що він 18 лютого 2014 року завдав тілесні ушкодження кримському співробітнику "Беркута".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування