НАБУ сподівається, що одіозний суддя Чаус ще в Україні

Вівторок, 23 серпня 2016, 11:05
НАБУ сподівається, що одіозний суддя Чаус ще в Україні

Національне антикорупційне бюро сподівається, що суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус знаходиться в Україні.

Про це повідомляють у вівторок "Українськи новини", посилаючись на джерело в бюро.

"Ми сподіваємося, що він ще в Україні", – сказав співрозмовник агентства.

За його словами, чим довше Верховна Рада буде зволікати з дозволом на притягнення його до кримінальної відповідальності, тим більше шансів у нього втекти за кордон.

У той же час джерела в НАБУ повідомили УП, що вони лише розраховують, що Чаус перебуває в Україні, однак точної інформації про його місцеперебування немає.

"Ми поки що не маємо точної інформації щодо його місця перебування і не можемо вчиняти більш активних дій без рішення ВР", - пояснив співрозмовник.

Як повідомлялося, голова Верховної Ради Андрій Парубій направив до парламентського комітету з питань правосуддя і правової політики подання на дачу згоди на затримання та арешт судді Чауса.

Суддю Чауса 9 серпня упіймали на хабарі: він вимагав та отримав 150 тисяч доларів США (понад 3,7 млн грн.). При цьому правоохоронці виявили банки з грошима.

10 серпня Чаус узяв відпустку до кінця літа.

11 серпня підозрюваний не з'явився на допит до НАБУ.

Поки що він не може бути затриманий, оскільки користується суддівською недоторканністю. Зняти її може лише Рада, яка зараз перебуває на канікулах.

Чаус на посаді судді займався багатьма резонансними справами. Він приймав рішення проти Автомайдану наприкінці 2013-го – початку 2014 років, пізніше вів справу Геннадія Корбана й скасував розшук Юрія Іванющенка – завдяки цьому "Юра Єнакіївський" зняв у європейських судах заборону на пересування Європою і зміг виїхати з Росії в Монако.

Чаус підпадав під люстрацію, входив у список на люстрацію Мін'юсту – однак продовжував працювати суддею.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування