МЗС вимагає від Росії припинити залякувати спостерігачів ОБСЄ

Середа, 24 серпня 2016, 12:11

МЗС України вимагає від Росії та підтримуваних нею бойовиків припинити спроби залякати спостерігачів ОБСЄ.

Про це йдеться в коментарі МЗС, оприлюдненому на сайті міністерства.

"Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує провокації, які регулярно здійснюються Росією та підконтрольними їй бойовиками проти спостерігачів Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ в Україні з метою унеможливлення ефективної діяльності Місії", - йдеться в коментарі.

В ньому зазначається, що оприлюднена 23 серпня тематична доповідь СММ "Обмеження свободи пересування СММ та інші перешкоди виконанню мандату Місії" за період січень-червень 2016 року вчергове підтвердила небажання Кремля та його маріонеток виконувати Мінські домовленості та сприяти деескалації ситуації на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

"Згідно з доповіддю, практично всі обмеження свободи пересування СММ було здійснено на території неконтрольованих Урядом України окремих районів Донецької та Луганської областей", - наголошують в МЗС.

"Вимагаємо від Росії та підтримуваних нею бойовиків припинити зухвалі спроби залякати спостерігачів ОБСЄ, натомість гарантувати безпечний та безперешкодний доступ СММ ОБСЄ до всієї тимчасово окупованої території ОРДЛО, у тому числі й до неконтрольованої Україною ділянки українсько-російського кордону", - підкреслюється в коментарі.

Як повідомлялося, у вівторок місія ОБСЄ заявила про обшук бойовиками "ДНР" автомобіля СММ. Поки проводився обшук, спостерігачів тримали під прицілом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування