У Києві Росії нагадають про викрадених і зниклих кримчан

Середа, 24 серпня 2016, 19:50

25 серпня у Києві під посольством Російської Федерації відбудеться акція на підтримку активістів, громадських діячів та мирних громадян, які були викрадені російською окупаційною владою на території анексованого Криму. 

Як повідомляє Крим. Реалії, організатори акції - громадська ініціатива КримSOS - на заході, що розпочнеться об 11:00, зададуть під посольством незмінні питання: "Де Ервін Ібрагімов?", "Де всі викрадені і зниклі?".

За даними активістів, на території Криму після анексії зникли безвісти від 13 до 20 осіб, мінімум 6 осіб були знайдені вбитими.

Акції під російським посольством проводяться 25 числа кожного місяця. 

"Це символ незгоди з репресивними діями Росії щодо  кримчан і нагадування про вимогу встановити місцеперебування зниклих без вести, а також провести ефективне розслідування усіх випадків насильницьких зникнень і вбивств за останні два роки", - зазначають організатори.

Окрім того  25 серпня о 19.00 на Поштовій площі у Києві відбудеться акція на підтримку Олега Сенцова і Олександра Кольченка, приурочена до роковин винесеного їм вироку.

Як зазначили організатори заходу - група "Комітет солідарності" і ініціатива Євромайдан SOS,  на акції буде оголошено список осіб, які на думку активіістів  відповідальні за переслідування Сенцова та Кольченка. 

Участь у акції планують взяти родичі Сенцова та Кольченка, звільнений фігурант "справи кримської четвірки" Геннадій Афанасьєв, правозахисники і громадські активісти.

Як відомо, так звана прокурор анексованого Криму Наталія Поклонська заявляла, що на півострові не встановлено місцеперебування 357 осіб, з них 188 зникли безвісти, 169 втратили зв'язок з родичами. З них 26 осіб - кримські татари.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News