Медведчук: Де-юре Крим - Україна, але де-факто Росія

Середа, 24 серпня 2016, 21:39

Де-юре анексований Росією Крим є частиною України, де-факто - відноситься до РФ.

Про це в інтерв'ю Радіо Свобода заявив  лідер Українського вибору, кум президента РФ Володимира Путіна та одни з учасників гуманітарної підгрупи на переговорах у Мінську Віктор Медведчук.

За його словами, з юридичної точки зору, Крим є частиною України, "але де-факто, на жаль, відноситься до Росії".

При цьому Медведчук звинуватив українську сторону у тому, що вона "штовхає півострів геть, відштовхнувши його мешканців", що й нібито спонукало їх погодитися з анексією.

"Якби влада України хотіла повернути Крим, вона би не обмежувала постачань електрики (з материка на півострів) та водопостачання, не оголошувала би економічну блокаду. Не було би припинення залізничного сполучення, вантажних і пасажирських перевезень", - заявив Медведчук, повторюючи пропагандистську риторику Кремля. 

Говорячи про окупований проросійськими бойовиками Донбас, Медведчук заявив, що українська сторона має "досягти консенсусу" безпосередньо з керівництвом бойовиків ("ДНР" та "ЛНР"), оскільки, за його словами, "немає іншого шляху для повернення цих території".

"Є ще один спосіб, але це нереально - українська армія має перейти у наступ і захопити ці території силою. Але ні Вашингтон, ні Брюссель не дозволить Україні зробити це", - заявив він.

Також Медведчук заявив, що його стосунки з президентом РФ Путіним допомагають йому "допомогати інтересам (України)".

"Я використовую їх всюди, де це можливо, наприклад, щоб домагатися припинення війни на Донбасі", - запевнив він і додав, що його позицію "Донбас є частиною України" розділяє і Путін, який "каже, що на Донбасі має бути мир".

Однак, як зазначає видання, за два дні після інтерв'ю журналісти стали свідками порушення "режиму тиші" бойовиками, відвідавши лінію розмежування на Донбасі у Мар'їнці на Донеччині. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування