Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Влада Колумбії уклала мир з повстанцями після 50 років конфлікту

Четвер, 25 серпня 2016, 06:16

Уряд Колумбії та повстанське угрупування ФАРК підписали мирну угоду, яка повинна покласти край 50-літньому протистоянню.

Про це повідомляє ВВС.

Заява за підсумками домовленості була зроблена представниками обох сторін в Гавані, де в листопаді 2012 року почалися мирні переговори.

Жертвами півстолітнього конфлікту стали 220 тисяч осіб, мільйони були змушені покинути свої будинки.

"Ми досягли мети. Ця війна закінчена, але тепер ми на початку нового шляху. Ця угода відкриває дорогу до більш справедливого суспільства для всіх", - заявив глава колумбійської делегації на переговорах Умберто де ла Кайе.

Революційні збройні сили Колумбії (ФАРК) вступили в протистояння з колумбійським урядом в 1964 році. У США та Євросоюзі ліворадикальне угруповання класифікується як терористичне.

За останні чотири роки кубинських переговорів владі Колумбії вдалося досягти компромісу з керівництвом ФАРК за наступними напрямками: земельна реформа, участь ФАРК в наркотрафіку, роззброєння угруповання, її інтеграція в політичне життя країни.

Остаточно мирна угода повинна вступити в силу після всенародного голосування, яке може пройти вже в жовтні. Однак санкцію на голосування спочатку повинен дати парламент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...