У США визнали винним у кібершахрайстві сина депутата Держдуми РФ

П'ятниця, 26 серпня 2016, 02:58

Суд присяжних в американському місті Сіетл визнав винним в кібершахрайстві громадянина РФ Романа Селезньова, сина депутата Держдуми від ЛДПР Валерія Селезньова.

Про це з посиланням на The Seattle Times, повідомляє DW.com.

Його звинувачували у викраденні кількох тисяч номерів кредитних карт і перепродажу їх на чорному ринку. Присяжні визнали Селезньова винним по 38 з 40 пред'явлених епізодів звинувачення, серед них шахрайство з використанням електронних засобів повідомлення, банківське шахрайство, злам комп'ютерних систем і крадіжка особистих даних.

Згідно зі звинуваченням, дії хакера завдали кредитним компаніям збитки приблизно в 170 мільйонів доларів. Вирок Селезньову буде винесено пізніше.

Захист Селезньова на який процесі, що тривав півтора тижні, намагався переконати суд, що федеральні агенти отримали доступ до ноутбука підсудного без належного ордера і могли маніпулювати даними. У пам'яті ноутбука були виявлені номера 1,7 мільйона кредиток.

Раніше представники звинувачення заявляли, що Роман Селезньов протягом семи років був одним з найбільших в світі торговців краденими номерами кредитних карт.

У свою чергу, батько обвинуваченого називав арешт сина викраденням і запевняв, що той володіє лише обмеженими комп'ютерними здібностями, постраждавши від вибуху під час теракту в Марокко в 2011 році.

Однак Мін'юст США спочатку звинувачував Селезньова в крадіжці особистих даних американців в період з 2009 по 2011 рік.

Роман Селезньов був заарештований на Мальдівах 5 липня 2014 року. Тоді МЗС РФ висловив протест проти його затримання і закликав його звільнити.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування