Кольченко після повернення з лікарні потрапив до ШІЗО

П'ятниця, 26 серпня 2016, 11:40

Незаконно засудженого в Росії українця Олександра Кольченка після повернення з лікарні помістили в штрафний ізолятор нібито за "порушення форми одягу".

Про це повідомила член Громадської спостережної комісії Челябінської області Тетяна Щур.

У день річниці винесення вироку українським заручникам Олегу Сенцову і Олександру Кольченку – 25 серпня – члени ГСК відвідали колонію в Копейську, куди Кольченко помістили "відбувати покарання".

"Після повернення з тюремної лікарні, де він проходив обстеження, Сашу практично відразу помістили в штрафний ізолятор через порушення форми одягу: виправши бушлат, він вийшов у локальну зону в майці і шортах...", – пише Щур.

"На Уралі стоїть незвичайна спека і підловити засудженого за порушення форми, якщо дуже хочеться, – простіше простого. Саша, проте, почувається добре, бадьорості духу не втрачає", – зазначила вона.

 

Члени спостережної комісії відзначають, що сподівалися, що після лікарні йому не доведеться продовжувати відбувати термін, але поки їх надії не виправдалися.

Члени ГСК, повідомили, що передали начальнику колонії дві заяви – на короткострокове побачення з генконсулом України в Єкатеринбурзі і, власне, лист самому консулу з проханням зустрітися.

Як відомо, російська влада не допускають консула до українських політв'язнів.

У той же час член ГСК передала слова подяки Кольченко, який на українському передав привіт всім друзям і тим, хто за нього вболіває.

"Привiт! Дуже дякую за пiдтримку. Хоча не все так, як хотiлося, але, як говорять росiйською: "Скрипим, да едем". Незважаючи на обставини, на те, що заморожують кореспонденцiю, я не припиняю боротьби за кожного листа. Хотiв би попросити вибачення у всiх тих, хто менi напиcав i кому я досi не вiдповiв – перебуваю в інформаційному вакуумi. Всiм дякую! Боротьба триває!".

Як повідомлялося, в українця Кольченка, незаконно засудженого в Росії, почалися проблеми зі здоров'ям, він помітно втратив вагу.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий суд в російському Ростові-на-Дону засудив кримчан Олега Сенцова і Олександра Кольченка до 20 і 10 років колонії суворого режиму відповідно за начебто "підготовку терактів".

Міжнародне співтовариство і правозахисники неодноразово закликали Росію повернути Україні її громадянина.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування