Пункт пропуску "Золоте" обстріляли з новітньої російської гвинтівки – ОДА

П'ятниця, 26 серпня 2016, 12:07

26 серпня під час обстеження інфраструктури КПВВ "Золоте" українськими військовими було виявлено влучання кулі 12,7-мм в модуль "ВШ-тил".

Як повідомляється у Facebook Луганської ОДА, про це заявив журналістам заступник голови адміністрації Юрій Клименко.

"За попередньою інформацією, кулю сучасного російського виробництва було випущено зі снайперської гвинтівки АСВК, прийнятої на озброєння російською армією у 2013 році", – сказав він.

Згідно з повідомленням, ця крупнокаліберна гвинтівка була розроблена у 2004 році в Росії, її прицільна дальність вогню сягає 1500 м.

"Гвинтівки даного зразка вже не однократно використовувалися бойовиками на донецькому напрямку, однак на Луганщині такий випадок зафіксовано вперше за останній рік", – додали в ОДА.

У повідомленні також вказується, що 25 серпня ввечері бойовики неодноразово обстрілювали населені пункти Попаснянського району, зокрема – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вівся обстріл у напрямку сіл Троїцьке, Новозванівка та Новолександрівка та міста Золоте.

"З 82-мм мінометів, БМП та кулеметів російсько-терористичні обстріляли околиці смт Станиця Луганська. А після півночі противник із застосуванням самохідної артилерії завдав два удари по позиціях українських військовослужбовців поблизу села Кримське Новоайдарського району", – повідомила ОДА.

Даних про втрати серед місцевого населення та військовослужбовців наразі немає.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування