МЗС прокоментувало можливе затримання Сальдо в Домінікані

П'ятниця, 26 серпня 2016, 13:10

Міністерство закордонних справ підтверджує, що в Домініканській республіці за підозрою у викраденні людини затримано українця.

Про це "Українським новинам" сказала радник департаменту консульської служби МЗС Ореста Старак.

"У нас є інформація з посольства на Кубі, яке підтверджує факт затримання в Домініканській республіці громадянина України за звинуваченням у викраденні людини", – сказала вона.

Старак підтвердила лише факт затримання українця в Домінікані, однак відмовилася розкривати особистість затриманого, зіславшись на закон про захист персональних даних.

МЗС поки не має в своєму розпорядженні точних даних про дату затримання, однак, за словами Старак, чоловік, який звинувачує затриманого в своєму викраденні, звернувся до поліції 18 серпня, незабаром після чого відбулося затримання.

Вона також додала, що разом з громадянином України був затриманий громадянин Болгарії, який також звинувачується постраждалим в своєму викраденні.

За інформацією почесного консула України в Домінікані, затриманий українець перебуває під вартою в пенітенціарному закладі в цій країні, і найближчим часом відбудеться судове засідання з метою визначення йому міри запобіжного заходу.

У той же час адвокати сторін обговорюють можливість вирішення ситуації шляхом матеріального відшкодування шкоди потерпілому.

Як відомо, у четвер телеканал "112 Україна" повідомив, що в Домінікані був затриманий екс-мер і діючий депутат міськради Херсона Володимир Сальдо.

Також в ефірі каналу анонімно виступив чоловік, який звинувачував Сальдо в своєму викраденні. За його словами, причиною викрадення стало те, що раніше потерпілий оприлюднив записи переговорів Сальдо, які свідчать про його співпрацю з російською ФСБ. Служба безпеки України веде перевірку цього факту за статтею про зазіхання на територіальну цілісність України.

Сальдо тривалий час очолював херсонську організацію Партії регіонів. Також він був депутатом від цієї партії в сьомому скликанні Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування