Трамп має намір депортувати кілька тисяч нелегальних мігрантів

Неділя, 28 серпня 2016, 03:55

Кандидат на пост президента США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що його головним пріоритетом в разі перемоги на виборах стане депортація нелегальних мігрантів, які вчинили злочини на території США.

Про це повідомляє BBC.

У своїй промові в Айові Трамп вирішив ще раз прояснити, як він має намір боротися з нелегальною міграцією - це одна з основних тем його передвиборної кампанії.

"Ці міжнародні банди і картелі залишаться в минулому. З їх правлінням, заснованим на терорі, буде покінчено", - цитує Трампа Рейтер.

Він обіцяв, що в разі його перемоги буде розроблена система відстеження в'їзду і виїзду іноземців, яка дозволить оперативно виявляти тих, чия віза закінчилася, і видворяти їх з країни.

Трамп також запропонував створити національну електронну систему обліку, яка запобігатиме доступу нелегалів до соціальних виплат і допомог.

Трамп знову нагадав, що збирається побудувати стіну на кордоні з Мексикою, щоб припинити нелегальну міграцію в США з цієї країни. Він і раніше обіцяв звести таку стіну. Ці слова привели до акцій протесту.

Трамп пояснює своє негативне ставлення до приїжджих насамперед тим, що вони, на його думку, забирають робочі місця у корінних американців.

На початку своєї передвиборної кампанії кандидат заявляв про намір депортувати 11 млн нелегальних мігрантів, але потім дещо пом'якшив позицію.

Останнім часом Трамп також критикував соціальну підтримку мігрантів з боку держави. Наприклад, в кінці травня він заявив, що ті отримують більше допомоги від уряду, ніж ветерани збройних сил.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування