Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Меджліс закликає світ посилити санкції проти Росії

Неділя, 28 серпня 2016, 21:32
Меджліс закликає світ посилити санкції проти Росії

Меджліс кримськотатарського народу закликає міжнародні організації посилити санкції проти Росії.

Про це йдеться в заяві Меджлісу від 27 серпня, опублікованому на сторінці його лідера Рефата Чубарова у Facebook.

"Меджліс кримськотатарського народу закликає ООН, ЄС, Раду Європи, ОБСЄ, НАТО та інші міжнародні організації до посилення санкцій та інших обмежень щодо Російської Федерації та їх збереження аж до повного відновлення територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах, що включають Автономну Республіку Крим та місто Севастополь", - йдеться в заяві.

Там підкреслюється, що Росія як країна-окупант відмовляється дотримуватися норм міжнародного гуманітарного права на території окупованого нею Криму.

У Меджлісі вважають, що "відповідальність за життя і свободи політичних в'язнів в окупованому Криму, права і свободи всіх його жителів покладаються не лише на державу Україна, а й на уряди і парламенти країн - членів міжнародних організацій, покликаних забезпечити глобальний мир і безпеку людської цивілізації".

"Єдиною умовою, що дозволяє забезпечити права і свободи людини, права кримськотатарського народу - корінного народу Криму, є деокупація Криму і відновлення суверенітету України на території півострова", - йдеться в заяві.

Разом з тим, перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял закликав кримськотатарських громадських активістів і всіх, хто постраждав від політичних репресій у Криму, домагатися максимальної публічності всіх фактів порушень прав людини.

Про це він заявив у коментарі Крим.Реалії.

"У перший день, коли Ільмі Умерова (заступника голови Меджлісу) доставили до психіатричного закладу, ми одразу все фотографували, розповіли, які там умови, і через тиждень ми можемо до нього спокійно зайти, передати передачку. Вони бояться цієї уваги, тому що ми розкриваємо в цілому обстановку в цьому закладі. Тобто, від нас вимагається наполегливість, що ми їх не залишимо в спокої", – зазначив він.

27 серпня Наріман Джелял у ході зустрічі з учасниками об'єднання "Кримська солідарність" також рекомендував їм інформувати громадськість про всі порушення закону і прав людини в Криму.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування