"ЛНРівці" блокують відкриття пункту пропуску в Золотому – Оліфер

Середа, 3 серпня 2016, 18:46

Представники так званої "ЛНР" на зустрічі тристоронньої контактної групи у Мінську так і не пояснили чітко причини блокування відкриття пункту пропуску в Золотому.

Про це повідомляє Дар'я Оліфер – речниця Леоніда Кучми, який представляє Україну в тристоронній контактній групі.

"Україна вчергове загострила питання відкриття КПВВ у Золотому. Представники ОБСЄ підтверджують: немає причин, щоб не відкривати цей пункт пропуску, якого так потребують жителі Луганської області", – зазначила вона у Facebook.

"На жаль, представники ОРЛО так і не надали чітких пояснень щодо причин, із яких вони блокують відкриття такого КПВВ", – повідомила Оліфер.

Зі свого боку, учасник переговорів, перший віце-спікер Ірина Геращенко написала у Facebook: "Є певні сподівання, що до кінця серпня буде вирішено питання відкриття КПВВ "Золоте". На цім наполягає ОБСЄ і українська сторона. Це б значно полегшило пересування людям , що найбільше страждають від конфлікту, по обидві сторони лінії зіткнення".

Оліфер додала, що українська сторона також стурбована "випадками агресії стосовно співробітників СММ ОБСЄ, які відбуваються на непідконтрольній Україні частині Донбасу".

"Спроби залякування й систематичні обстріли дронів ОБСЄ – пряма загроза базовим принципам Мінських домовленостей", – заявила речниця Кучми.

Вона також підтвердила, що "представники ОРДЛО визнали, що в заручниках на непідконтрольній Україні частині Донбасу перебувають 45 людей", а Україна вимагає звільнення 107 незаконно утримуваних осіб.

"Також ми наполягаємо на всебічній участі Міжнародного Комітету Червоного Хреста у процесі звільнення людей – ідеться і про допуск експертів МКЧХ до заручників, і про виявлення їх місцеперебування", – зазначила Оліфер.

Наступне засідання тристоронньої контактної групи у Мінську відбудеться 26 серпня, повідомила Оліфер ВВС Україна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування