Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Кравчук ратує за переговори Порошенка й Путіна без посередників

Середа, 31 серпня 2016, 08:36
Кравчук ратує за переговори Порошенка й Путіна без посередників

Мінські угоди в тому вигляді, у якому їх прописали в лютому 2015 року, і з їх недотриманням Росією – це шлях у нікуди.

Необхідно ініціювати двосторонні переговори з Кремлем щодо ситуації на Донбасі, вважає перший президент України Леонід Кравчук.

"Я критикую мінські угоди й вважаю, що це – шлях у нікуди" – сказав він в інтерв'ю 5 каналу, повідомляє Ліга.net 

"Мінські угоди свою роль зіграли, треба позитивно оцінити: зупинили можливу широку агресію й посадили Путіна за стіл переговорів. І він маневрує там, як хоче, але він зв'язаний цим столом – і це позитив. Але розв'язати питання територіальної цілісності України, суверенітету, повернення Донбасу, повернення Криму мінські угоди не зможуть", – вважає Кравчук.

Екс-президент пропонує главі держави Петру Порошенкові провести переговори з російським лідером Володимиром Путіним без участі міжнародних посередників.

"Важко одразу сісти за стіл Путіну й Порошенку – давайте створимо робочу групу й візьмемо десять питань для розгляду, і почнемо одне за іншим розглядати. Коли говорять люди, гармати мовчать", – сказав він.

"Треба домовитися, що це не означає, що припиняють діяти санкції, коли ми вже почали домовлятися. Вони припиняться тоді, коли ми домовимося", – заявив Кравчук.

Кілька днів тому на черговому засіданні контактної групи в Мінську було досягнуто домовленості про "безстрокове припинення вогню" на Донбасі з опівночі 1 вересня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування