На Закарпатті сталася перестрілка – є поранені

Середа, 31 серпня 2016, 11:33
На Закарпатті сталася перестрілка – є поранені

У ніч на 31 серпня у селі Нижня Апша Тячівського району Закарпаття виник конфлікт між двома групами чоловіків, який переріс у стрілянину з вогнепальної зброї.

Як повідомляє керівник Закарпатської області Геннадій Москаль, один із учасників конфлікту – чинний депутат районної ради від "Єдиного центру".

За даними Москаля, на автозаправці на околиці села група мешканців Мукачева, у тому числі раніше судимі, намагалися з’ясувати стосунки з мешканцями Тячівського району, котрі займаються контрабандою сигарет через "зеленку" з України в Румунію.

За попередніми даними, причина конфлікту – в заборгованості за поставлені сигарети, які контрабандисти Тячівщини отримали з Мукачева, однак не розрахувалися за них, оскілки втратили товар при переправленні через кордон.

Спочатку між двома групами виникла словесна перепалка, яка переросла в бійку.

Згодом один із місцевих, що стояв збоку, витягнув із машини пістолет-кулемет іноземного виробництва й відкрив хаотичний вогонь по приїжджих. Усього було випущено понад 20 куль.

 
Стрілянина на Тячівщині
Нацполіція

Поліція Закарпаття повідомляє, що в результаті до лікарні з пораненнями потрапили 4 жителів Мукачевого, Мукачівського та Свалявського районів віком 20-36 років. Найважчий стан 36-річного мукачівця, який отримав вогнепальне поранення живота та грудної клітки.

Про стрілянину правоохоронцям повідомила близько 21:30 у вівторок працівниця автозаправки. Як з’ясувала поліція, сутичка на АЗС між Солотвиним і Нижньою Апшею сталася між місцевими і мукачівцями: мукачівці витягли біту, один із невідомих почав стрілянину. Конфлікт тривав 5-10 хвилин, після чого сторони розбіглися.

 

Розпочато кримінальне провадження за наслідками солотвинських "розбірок" за ч.2 ст.15-ч.2 п.12 ст.115 ККУ (замах на вбивство). 

Особи практично всіх учасників конфлікту в Солотвині поліція вже встановила, їх розшукують. На території області поліція ввела в дію оперативний план.

"Розкриваючи цей злочин, було розкрито інші. Зокрема, за "гарячими слідами" затримано злочинців, які вчинили напад у балаклавах на кафе в селі Велятино Хустського району. Також затримано автомобіль "Мерседес", який перебував у розшуку СБУ", – інформує поліція.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування