Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Посадовець "Укрзалізниці" нажився на шпалах на 13 мільйонів – НАБУ

Середа, 31 серпня 2016, 12:15

НАБУ у Львові затримало посадовця філії "Укрзалізниці" за розтрату понад 13 мільйонів гривень.

Про це йдеться у повідомленні відомства у середу.

Вказується, що затримання здійснювали "детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та у співпраці з Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економіки Служби безпеки України".

"Було затримано в Львові організатора заволодіння коштами Державного підприємства "Управління промислових підприємств Державної адміністрації залізничного транспорту України" (на даний час філія "Центр управління промисловістю" ПАТ "Укрзалізниця")", - сказано у повідомленні.

У відомстві зазначають, що дана особа з 2014 до початку 2016 року, використовуючи підконтрольні суб’єкти господарювання, при здійсненні закупівель деревини (шпал та брусів) за цінами, завищеними більше ніж на 80% від середньоринкових, заволоділа державними коштами на суму 13,65 мільйонів гривень.

Затриманому вже повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого статтею "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".

"Накладено арешт на гроші у безготівковому вигляді на рахунках підконтрольних підприємств у сумі 21 мільйон гривень з метою відшкодування збитків та забезпечення конфіскації майна", - повідомляє відомство.

Затриманому загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування