Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Bellingcat: в конфлікті на Донбасі були залучені десятки тисяч військових РФ

Середа, 31 серпня 2016, 12:55
Bellingcat: в конфлікті на Донбасі були залучені десятки тисяч військових РФ

До бойових дій на Донбасі були залучені десятки тисяч військових РФ.

Про це йдеться у звіті Bellingcat "Російські солдати в Україні: диявол в медалях".

Організація проаналізувала з відкритих джерел кількість нагороджених у Росії військових за попередні роки.

У звіті проаналізовано ситуація щодо чотирьох медалей: медаль Суворова, медаль "За відвагу", медаль "За бойові заслуги", медаль Жукова.  

"Ми можемо довести, що в 2014 і 2015 року кількість вручених медалей раптово і різко зросла в порівнянні з кількістю медалей, що вручалися до 2014 р. Значна кількість медалей "За бойові заслуги" - з 07.11.2014 по 18.02.2016 було вручено 4 300 таких нагород - вказує на те, що в цей період російська армія брала активну участь в великих бойових діях", - сказано у звіті.

 
Приклади зображень медалей, які викладають військові у мережу
скріншот
 
скріншот зі звіту

"Дані вказують на те, що в розглянутий період було вручено більше десяти тисяч медалей всіх чотирьох типів. Відповідно, можна зробити наступний висновок: У 2014-2015 рр. тисячі російських військовослужбовців брали участь в бойових діях і були нагороджені медалями за свою діяльність в ході цих операцій", - пише Bellingcat.

Також вказується, що військовослужбовці РФ "напевно брали участь" у бойових діях на сході України і на більш спокійних етапах війни після підписання друге Мінських угод в лютому 2015 року.

Організація зазначає, що якщо врахувати, що до нагороди навряд чи були представлені всі російські військовослужбовці, які брали участь в українському конфлікті, то можна зробити два висновки: "швидше за все, в бойових операціях на сході України брало участь набагато більше десяти тисяч російських військових, швидше за все, в конфлікті на сході України брали участь або робили внесок десятки тисяч російських військовослужбовців".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування