Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Кабмін розширив санкційні списки

Середа, 31 серпня 2016, 15:23

Кабінет міністрів розширив санкційні списки 259 фізичними особами та 46 юридичними особами.

Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів на прес-конференції в Києві в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в Києві цього ж дня.

"Уряд вирішив розширити перелік фізичних і юридичних осіб, які підпадають під санкції, ще 259 фізичними та 46 юридичними особами", – сказав він.

Кубів додав, що Кабмін також вирішив продовжити дію санкцій щодо 388 фізичних та 105 юридичних осіб, які були введені раніше.

За словами першого віце-прем'єра, дії уряду спрямовані на максимальну синхронізацію списків із європейськими.

Як повідомлялося, 16 вересня 2015 року президент Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 вересня про застосування персональних санкцій до ряду фізичних і юридичних осіб строком на 1 рік.

У список увійшли 400 фізичних та 90 юридичних осіб РФ та інших країн, щодо яких застосовуються санкції. Серед них потрапили під санкції юридичні особи - "Концерн ППО" Алмаз-Антей", Банк Москви, Газпромбанк.

Україна застосувала санкції до російських ВАТ "Первый канал", ВАТ "Телекомпанія НТВ" і телеканалів "РТР-Планета" і "Росія 24" у вигляді "обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування".

До провідної російської авіакомпанії "Аерофлот" застосовані санкції у вигляді обмеження, часткового або повного припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень територією України.

Аналогічні санкції введено відносно державіакомпанії РФ "224 летный отряд", "ВИМ-Авиа", "Газпром-Авиа", "Донавиа", "Когалымавиа", "Оренбургские авиалинии", "Полет", Red Wings, "Россия", "РусДжет", "РусЛайн", "Сибирь", "Трансаэро", "Уральские авиалинии", "Якутия", "Ямал" та інших.

Українські економічні санкції торкнулися найбільшого російського залізничного оператора ВАТ "Первая грузовая компания" (Москва) і його 100% українську "дочку" у вигляді повного припинення транзиту ресурсів і перевезень територією України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування