Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Генштабі викрили дезу російських ЗМІ про військових у Криму

Неділя, 7 серпня 2016, 16:25

У Генштабі ЗСУ спростували інформацію про нібито причетність української розвідгрупи до нападу на російських військових в одній із частин анексованого Криму, яку поширили деякі російські ЗМІ.

Як заявив речник Генштабу Владислав Селезньов, такі заяви "мають провокаційний характер і не відповідають дійсності", а українські військові "діють у плановому порядку і плановому режимі", пише "Крим. Реалії".

"Наші підрозділи перебувають у конкретних місцях і на конкретних позиціях, несуть службу у плановому режимі. Завдання – стримування агресії противника", – зазначив Селезньов.

При цьому він підтвердив інформацію про угрупування російських військових у Криму.

"Ми знаємо, що незабаром на території Південного федерального округу Росії розпочнуться масштабні навчання "Північний Кавказ-2016", тож цілком ймовірно, що певне переміщення сил і засобів Збройних сил Російської Федерації відбувається й у рамках підготовки до цих навчань", – зазначив він.

Раніше у ЗМІ було поширено інформацію про нібито напад зі стріляниною на російську військову частину в анексованому Криму, внаслідок якої є постраждалі. Офіційного підтвердження цієї інформації з боку окупаційної влади Криму, підконтрольної РФ, немає.

Як відомо, 7 серпня близько 7:00 російська окупаційна влада із невстановлених причин призупинила здійснення пропускних операцій громадян та транспортних засобів на адмінмежі з Кримом

Повідомлялося, що на півночі Криму в районі міст Армянськ та Джанкой помічено скупчення військової техніки РФ, Джанкой очеплений військовими з танками та іншою технікою. У деяких району анексованого Криму 7 серпня на  дорогах представники окупаційної влади стали встановлювати блокпости,  у північних районах Криму військовою технікою перекривають деякі міжрайонні дороги.

На думку лідера Меджліса Рефата Чубарова, активне переміщення військової техніки у Криму та обмежене пересування через адмінкордон з материковою Україною - спроба Росії придушити наявний спротив на півострові.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування