Кримському омбудсмену не показали умови утримання Умерова

Четвер, 1 вересня 2016, 00:32

Кримський омбудсмен Людмила Лубіна відвідала Ільмі Умерова, якого насильно утримують у психіатричній клініці в Сімферополі, але не побачила в повному обсязі умови його утримання.

Про це написала дочка Умерова Айше в facebook.

Лубіна відвідала Умерова у відповідь на звернення українського омбудсмена Валерії Лутковської з проханням організувати перевірку умов перебування та стану його здоров'я. Вона перебувала на території лікарні в супроводі заступника головлікаря Світлани Димшиц.

За словами Айше Умерової, лікарі запевняли Лубіну, що непритомності у Умерова не було, а аналізи нібито в нормі.

"Тобто, вони самі себе видають, що пишуть там липові результати. Про це ми неодноразово вже говорили. Ну, звісно, іншого ми від них і не очікували ", - написала Умерова.

Також заступник головлікаря запевняла омбудсмена в тому, що він утримується в палаті один, а про те, що до нього підселили вже трьох нібито вперше чує.

Лікарі впевнені, що постанова суду про призначення психіатричної експертизи Умерову набула чинності, але, як пише дочка заступника голови Меджлісу, на це рішення була подана апеляція, яка досі не розглянута і, відповідно, його утримання в психіатричній лікарні є незаконним.

У відповідь на це Лубіна запропонувала поспілкуватися з адвокатами, "проконсультувати" їх за нормами КПК.

"Лубіна не бачила у відділенні нічого, крім двору, не провели їй і екскурсію по палатах і туалетах відділення. Але на підставі того, що розповіли їй лікарі, звіт начальству напишуть прекрасний, без сумнівів", - підкреслила Умерова.

Раніше родичі Умерова заявляли, що створені в психіатричній лікарні умови - відсутність регулярного харчування, незадовільний санітарний стан, відсутність кваліфікованої медичної допомоги - становлять пряму загрозу життю Ільмі Умерова, і є тортурами і нелюдським ставленням.

Як повідомлялося, Умерова триматимуть в кримській психлікарні до 7 вересня. Сайт Крим.Реалії назвав імена деяких людей, які незаконно помістили і продовжують утримувати заступника голови Меджлісу в психлікарні.

Як відомо, 12 травня ФСБ по Криму порушило проти Умерова кримінальну справу за ст.280.1 за нібито заклик в ефірі ATR до дій, які загрожують територіальній цілісності Російської Федерації. Умеров заявляв, що його слова в передачі невірно переклали.

Ільмі Умерова помістили у дев'яте відділення стаціонарної судово-психіатричної експертизи для осіб, які не перебувають під вартою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...