Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ЗМІ назвали причетних до "каральної психіатрії" Умерова

Середа, 31 серпня 2016, 01:16

Сайт Крим.Реаліі назвав імена деяких людей, які незаконно помістили і продовжують утримувати заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова в психлікарні.

Кримську клінічну психіатричну лікарню № 1, в яку помістили Умерова, очолює Сергій Крилов. На початку 2000-х він уже працював у цій установі на посаді завідувача психіатричним відділенням. До призначення в психлікарню № 1 він керував Кримською психіатричною лікарнею №5 в селі Строганівка Сімферопольського району.

Оперативним співробітником ФСБ, який в понеділок, 30 серпня, відвідав Ільмі Умерова, є Володимир Шевченко. Він - сімферополець, до російської анексії Криму понад десяти років працював у відділі захисту національної державності кримського главку СБУ.

Слідчим ФСБ у справі Ільмі Умерова, який клопотав про його примусову психіатричну експертизіу, є Ігор Скрипка. Будь-яка інформації про нього не відома ні адвокатам, ні кримським правозахисникам. Можна припустити, що він прибув на службу до Криму з Росії.

Рішення про примусову психіатричну експертизу Умерову винесла суддя Київського райсуду Сімферополя Тетяна Руба, яка є громадянкою РФ. На роботу в Київський райсуд Сімферополя вона була переведена указом президента Росії в грудні 2014 року. А до цього працювала в районному суді російського міста Омська.

Раніше адвокат Умерова Марк Фейгін повідомив, що Умерова будуть тримати в психлікарні до 7 вересня.

Інший його адвокат Микола Полозов заявив, що експертні дії з Умеровим вже не проводяться і подальше перебування в стаціонарі обумовлено тільки "амбіціями ФСБ, російської влади".

Як відомо, у понеділок Умерова не випустили з психіатричної лікарні.

12 травня ФСБ по Криму порушило проти Умерова кримінальну справу за ст.280.1 за нібито заклик в ефірі ATR до дій, які загрожують територіальній цілісності Російської Федерації. Умеров заявляв, що його слова в передачі невірно переклали.

Ільмі Умерова помістили у дев'яте відділення стаціонарної судово-психіатричної експертизи для осіб, які не перебувають під вартою.

Крим.Реаліі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування