ЗМІ: В Узбекистані готуються до похорону президента Карімова

Четвер, 1 вересня 2016, 21:49

У Самарканді - на батьківщині першого президента незалежного Узбекистану Іслама Карімова, відбувається підготовка до його поховання.

Про це повідомляє агентство "Фергана".

Фотографії, зроблені кореспондентом агентства в четвер, 1 вересня, свідчать про те, що узбецького лідера поховають на Самаркандському цвинтарі, що примикає до знаменитого архітектурного і історичного пам'ятнику Шахи Зінда, де покояться два брата та матір Іслама Карімова.

Фото агентства
Фото агентства "Фергана"

Про смерть глави Узбекистану досі не оголошено офіційно.

Згідно з даними "Фергани", це буде зроблено в п'ятницю, а в суботу, 3-го вересня, тіло 78-річного беззмінного президента Узбекистану буде поховане. На момент публікації цієї статті урядовий літак з тілом Іслама Карімова вилетів з Ташкенту в Самарканд.

Фото агентства
Фото агентства "Фергана"

За інформацією "Фергани", 2-го і 3-го вересня в Узбекистан для участі в траурних заходах прибудуть представники найвищого керівництва низки країн СНД і далекого зарубіжжя. Персональний склад делегацій поки не відомий.

Раніше, близько 20-ї години за київським часом в Facebook-групі "Здоров'я Карімову" з'явилися фотографії того, як в Самарканді готуються до якихось заходів: метуть вулиці і сквери. Також був оприлюднений запис адміністратора групи про те, що "апарат штучного кровообігу був відключений сьогодні", а незабаром в рідному місті колишнього президента відбудуться похорони Іслама Карімова.

Одночасно з цим веб-сайт "Озодлік" (узбецька служба Радіо "Свобода") повідомив, що до Самарканда прибув прем'єр-міністр Узбекистану Шавкат Мірзіяєв.

До останнього моменту влада Узбекистану продовжувала переконувати громадськість у тому, що президент Карімов живий.

31 серпня донька президента Узбекистану Іслама Карімова Лола привітала співвітчизників з Днем незалежності і подякувала за підтримку і побажання одужання її батькові.

Водночас пізно ввечері 29 серпня агентство "Фергана", посилаючись на джерела, повідомило про смерть Карімова.

Джерело УП в оточенні президента Узбекистану також підтвердило інформацію про смерть глави держави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування