Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В РФ відреагували на слова Порошенка про вибори: дискримінація

Субота, 10 вересня 2016, 11:59

Позиція України щодо неможливості проведення голосування в Україні на виборах до Держдуми РФ є недружнім актом стосовно РФ і "продовженням політики обмежень, дискримінації, необ'єктивного підходу".

Про це 10 вересня заявив член ЦВК РФ Василь Лихачов, повідомляє ТАСС

"З політичної точки зору, позиція України є недружнім актом стосовно РФ і продовженням політики обмежень, дискримінації, необ'єктивного підходу. Таким чином відносини між державами не відновлюються", - заявив він. 

За його словами, заява президента України Петра Порошенка про неможливість організувати голосування російських громадян на виборах до Держдуми на території країни означає, що взяти участь у них зможуть лише співробітники посольства і консульств РФ в Україні.

"Такого роду офіційна позиція створює серйозні перешкоди для проведення публічних виборів, щоб люди приходили в посольство РФ у Києві або у 3 генконсульства в Харкові, Одесі та у Львові. У цій ситуації у нас залишається право провести вибори на території цих російських закордонних установ лише для дипломатичного і адміністративно-технічного складу ", - зазначив Лихачов.

За його словами, не зможуть взяти участь у виборах до Держдуми близько 80 тисяч російських виборців, які наразі перебувають в Україні. 

Він додав, що найближчим часом ЦВК РФ обговорить питання голосування російських виборців на території України.

Як відомо, 18 вересня  у Росії відбудуться вибори до Державної думи. Провести вибори керівництво РФ планує також на території анексованого Криму. 

Офіційний Київ закликав громадян України, які перебувають на території анексованого Криму, не брати участь у цих "виборах".

10 вересня президент Петро Порошенко доручив МЗС поінформувати Росію про неможливість проведення російських виборів на території України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування