Справу "кримського диверсанта" Панова веде зрадник з СБУ

Неділя, 11 вересня 2016, 02:19

Один із слідчих ФСБ, який переслідує жителя Енергодара Євгена Панова, звинуваченого у нібито підготовці диверсій в Криму – колишній співробітник Служби безпеки України Михайло Голишев.

Про це пише інформпортал "Події Криму" з посиланням на інформацію Кримської правозахисної групи.

Голишев вже потрапляв у поле зору журналістів і правозахисників. Його впізнали серед співробітників силових структур, які 11 лютого 2016 року у селі Верхній Кутузовці проводили обшук у Мусліма Алієва – одного з затриманих у "справі Хізб ут-Тахрір".

Пізніше, в травні 2016 року, російські силовики під загрозою кримінального переслідування змусили журналіста "РБК-Україна" Ігоря Бурдигу дати свідчення у кримінальній справі, порушеній у Криму за фактом вибухів опор ліній електропередач у Херсонській області під час "блокади Криму". Свідчення брав "старший слідчий ФСБ Голишев".

З 2015 року майор Голишев перебуває в розшуку в Україні за звинуваченням у дезертирстві.

"Тепер Голишев бере участь ще в одній політично мотивованій справі. Українця, жителя Енергодара Євгена Панова, згідно з публічними джерелами, звинувачують у підготовці диверсійної групи на території півострова. Ведення справи людиною, яка в розшуку в Україні, може свідчити про упередженість слідчого до Євгена Панова, що впливає, у свою чергу, на можливості використання засобів ефективного захисту українця", – зазначають правозахисники.

Як повідомлялось, слідчий стверджує, що Панов відмовився від послуг адвоката, найнятого його родиною.

Пред'явлена адвокату довідка подана від імені слідчого, у ній немає ані підпису самого Панова, ані його рукописного тексту, де він пише про свою відмову.

Це суперечить нормам російського законодавства, яке на даний момент застосовується в Криму. Згідно ч.1 ст 52 УПК РФ, відмова від послуг адвоката допускається лише з ініціативи підозрюваного й заявляється в письмовій формі.

Як відомо, російські спецслужби називають жителя Запорізької області Євгена Панова диверсантом і звинувачують в організації терактів на півострові, нібито відвернених у Криму на початку серпня.

Брат Панова допускав, що його викрали й вивезли до Криму силоміць, однак українські розвідники вважають, що Панов сам в'їхав машиною на анексований півострів.

11 серпня Панова посадили під арешт у Криму на 2 місяці. За даними родичів, він перебуває у Сімферопольському СІЗО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування