У Криму під вибори у Держдуму РФ студентів "купують" іменними стипендіями

Неділя, 11 вересня 2016, 12:28
У Криму під вибори у Держдуму РФ студентів купують іменними стипендіями

У анексованому Криму студентам Кримського федерального університету ім. Вернадського вручили свідоцтва про іменні стипендії у сумі 7,7 тисяч рублів.

Про це повідомляє "Крим.Реалії" з посиланням на дані адміністрації Сімферополя.

"Стипендії отримають студенти, які відзначилися у навчанні. Виплати були їм призначені рішенням президії кримського парламенту, а свідоцтва їм вручав спікер Володимир Константинов, який якраз зараз проводить виборчу кампанію як кандидат в депутати Держдуми Російської Федерації" , - йдеться у повідомленні. 

Перед тим, як вручити студентам свідоцтва про іменні стипендії, він закликав їх "не бути сторонніми спостерігачами за процесами, що відбуваються в Росії, а бути безпосередніми учасниками формування долі своєї країни, рідного регіону і підтримати кримчан-кандидатів в депутати Держдуми РФ на майбутніх виборах 18 вересня".

Раніше Константинов повідомляв, що на час виборчої кампанії піде у відпустку для проведення агітації як політик, а не чиновник.

Як відомо, 18 вересня  у Росії відбудуться вибори до Державної думи. Провести вибори керівництво РФ планує також на території анексованого Криму. 

Офіційний Київ закликав громадян України, які перебувають на території анексованого Криму, не брати участь у цих "виборах".

Верховна Рада просить парламенти інших держав та міжнародні організації заявити про нелегітимність виборів до Держдуми Росіїчерез їх проведення в анексованому Криму.

Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) не буде відправляти спостерігачів для моніторингу виборів до Державної думи РФ на території окупованого Росією Криму.

У свою чергу  в РФ заявили, що Росія не прийме до уваги позицію України щодо виборів в Криму.

10 вересня президент Петро Порошенко доручив МЗС поінформувати Росію про неможливість проведення російських виборів на території України.

МЗС України висловило Росії протест щодо наміру провести вибори 18 вересня на території України, у т.ч. - на тимчасово окупованій території АР Крим та у м.Севастополі.

"Намір РФ провести вибори на тимчасово окупованій території України є порушенням міжнародного законодавства та не вбачається можливим  навіть у приміщеннях дипломатичних і консульських служб РФ", - заявили в МЗС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування