Чийгоз: Путін намагається зробити наш народ розмінною монетою

Понеділок, 12 вересня 2016, 08:48
Чийгоз: Путін намагається зробити наш народ розмінною монетою

Заступник голови меджлісу Кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, якого окупаційна влада Криму утримує під вартою, закликав кримських татар не голосувати на виборах в Держдуму РФ на півострові.

Про це йдеться в його заяві, яку опублікував на своїй сторінці його захисник Микола Полозов.

Він нагадав, що депутати скликання, яке уходить, прийняли "злочинні рішення, що дозволили почати війни і потягли за собою захоплення чужих територій і тисячі смертей".

"В результаті таких дій Росії кримські татари виявилися, не по своїй волі, в окупації на своїй історичній батьківщині - в Криму. Президент РФ Путін вважає, що "... кримські татари не повинні бути розмінною монетою в тому, що трапилося". А це значить, що участь у виборах в порушення всіх міжнародних норм, що спричинить за собою їх не визнання, є нічим іншим як спробою використовувати наш народ як розмінну монету", - заявив Чийгоз.

"Це також йде в розріз з політичними і моральними принципами кримських татар, які не прийняли незаконну анексію Криму", - додав він.

"На тлі постійних репресій з метою залякування, заборони представницького органу - Меджлісу кримськотатарського народу, викрадень і вбивств, незаконних обшуків, незаконно заарештованих і тих десятків кримських татар, хто сидить в тюрмах і вже тепер в "психушках",  хіба ми маємо право поставитися до загарбника лояльно", - обурився він.

"А кремлівським маріонеткам хочу нагадати: кримські татари пройшли безліч труднощів, але не зламалися! Так, деякі з нас загинуть, а частина знову піддасться депортації, відстоюючи право свого народу на свободу і право вибирати як будувати своє майбутнє! Але жити в "тюрмі народів" за принципом "Кримські татари повинні своє майбутнє пов'язати з Росією" не будуть", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...