Магера на цифрах пояснив, чому Держдума РФ буде нелегітимною

Понеділок, 12 вересня 2016, 12:23

Член ЦВК Андрій Магера пояснює, що в разі проведення виборів в окупованому Криму, абсолютна більшість Держдуми буде обрана нелегітимно.

Про це   Магера написав на своїй сторінці Facebook.

За словами Магери, ті 225 депутатів, які обираються за списками, а також ще 4 по округах в окупованому Криму, в разі  проведення виборів будуть нелегітимно обраними.

"До складу Державної Думи входять 450 депутатів.  Одна половина (225 осіб) обирається за пропорційною виборчою системою в межах загальнофедерального багатомандатному округу. До загальнофедерального округу вони включили також Крим і Севастополь", - написав він.

"Інші 225 депутатів обираються в 225 одномандатних мажоритарних виборчих округах. 4 з них утворено в Криму і Севастополі", - додав він.

"Цілком зрозуміло, що пропорційна частина з урахуванням окупованих територій (Крим і Севастополь) це один результат, а без окупованих – інший", - нагадав Магера.

"Відтак, виконуємо просту арифметичну дію. 225 (кількість депутатів, які обираються за пропорційною частиною) + 4 (кількість депутатів, які обираються в одномандатних округах, утворених на окупованих територіях) = 229. Отже, 229 депутатів із 450 "обиратимуться" нелегітимно", - наголосив Магера.

Він нагадав, що 229 – це "абсолютна більшість від конституційного складу Державної Думи".

"Ще існують запитання щодо нелегітимності "виборів" до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації нового скликання?" – спитав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування