Суд скасував заборону на виїзд за кордон для Кулика

Середа, 14 вересня 2016, 12:44

Солом'янський районний суд Києва скасував заборону на виїзд за кордон для підозрюваного в незаконному збагаченні військового прокурора сил антитерористичної операції Костянтина Кулика.

Про це сказано в ухвалі суду від 2 вересня, передають "Українські новини".

Зазначається, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд продовжити покладені на підозрюваного обов'язки, а саме: не виїжджати з Києва без дозволу слідчого, прокурора, суду; прибувати до детективів Національного антикорупційного бюро на першу вимогу й здати на зберігання у відповідний орган державної влади свій закордонний паспорт.

САП підкреслювала, що запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання для Кулика закінчувався 4 вересня.

Кулик, у свою чергу, повідомив, що рішення про відсторонення його від посади військового прокурора сил АТО в апеляційному порядку скасовано, і він продовжує виконувати покладені на нього обов'язки.

Крім того, підозрюваний вважає, що запобіжний захід закінчив свою дію не 4 вересня, а 29 серпня у зв'язку із закінченням строків досудового розслідування.

Суд відмовив САП у клопотанні, зазначивши, що чинний Кримінальний процесуальний кодекс не передбачає можливості звернення з окремим клопотанням про продовження строків виконання обов'язків, покладених на підозрюваного, а встановлює тільки можливість подання клопотання про продовження запобіжного заходу.

Раніше суд наклав арешт на майно Кулика і його цивільної дружини. Зокрема, суд заарештував автомобілі Toyota Land Cruiser 200, 2014 року випуску, Toyota Land Cruiser 100, 2003 року випуску, нежитлове приміщення, паркомісце, 3 квартири.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування