Росія формує нову армію на південно-західному напрямку

Середа, 14 вересня 2016, 13:45

Міноборони Росії формує нову загальновійськову армію і 150 мотострілецьку дивізію на південно-західному напрямку.

Як заявив журналістам начальник Генштабу Збройних сил РФ генерал армії Валерій Герасимов, командування цих утворень було задіяно в стратегічних командно-штабних навчаннях "Кавказ-2016", повідомляє "Інтерфакс".

"Майбутня 150-а дивізія і майбутнє управління армії, які ми в цьому році формуємо там – на південно-західному напрямку, їхні командири і штаби залучалися до навчань "Кавказ-2016", – сказав Герасимов.

Він додав, що ці армія і дивізія ще не сформовані.

"Перебувають у стадії формування, але вони в ході навчань вивчали обстановку і діяли за своїм призначенням", – заявив він.

Відповідаючи на питання, чи був здійснений пуск міжконтинентальної балістичної ракети "Тополь" в рамках навчань "Кавказ-2016" чи це було зроблено в рамках тільки командно-штабного тренування ракетних військ стратегічного призначення, начальник Генштабу сказав: "Це питання я залишу на ваш роздум. Можна сказати, що все це просто випадково, я не зобов'язаний все розповідати".

Як відомо, в даний момент Росія проводить масштабні військові навчання біля кордонів України, а також в окупованих Криму та Донбасі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News