Затримали в.о. директора "Харківобленерго", підозрюють у розкраданні

Середа, 14 вересня 2016, 16:44

Нацполіція затримала заступника голови правління, виконавчого директора АК "Харківобленерго" за привласнення десятків мільйонів гривень.

Про це йдеться у повідомленні Нацполіції у середу.

"13 вересня слідчі… затримали заступника голови правління - виконавчого директора компанії, 65% акцій якої належить державі", - йдеться у повідомленні.

Вказується, що слідчі оголосили посадовцю про підозру за статтею "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".

"Поліцейські встановили, що вище керівництво однієї з регіональних компаній у сфері надання послуг з енергопостачання та представники комерційних структур уклали низку фіктивних договорів. Відповідно угод 44,6 мільйонів гривень отримало товариство у якості фінансової допомоги", - йдеться у повідомленні.

В поліції зазначають, що керівництво компанії не мало права укладати такі договори без попереднього погодження з наглядовою радою та членами правління.

"44,6 мільйонів гривень, які незаконно були виділені у якості фіндопомоги перерахували на рахунки підконтрольних їм фірм", - сказано у заяві.

Водночас, Генпрокуратура повідомляє, що затриманий є виконавчим директором АК "Харківобленерго", а розтрата складає 51 млн грн.

У четвер підозрюваному буде обрано міру запобіжного заходу.

"Погоджено клопотання про обрання підозрюваному громадянину запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, із визначенням застави у розмірі еквівалентному заподіяним державі збиткам",  - сказано у повідомленні ГПУ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...