Слідство встановило організаторів захоплення Будинку профспілок в Одесі

Четвер, 15 вересня 2016, 02:53
Слідство встановило організаторів захоплення Будинку профспілок в Одесі

Слідче управління Одеського облуправління Національної поліції України встановило особу убивці євромайданівця Ігоря Іванова, що став першою жертвою озброєних сепаратистів під час сутичок у районі Грецької площі 2 травня 2014 року, а також організаторів силового захоплення Будинку профспілок.

Про це повідомив в ефірі однієї з одеських телекомпаній очільник Слідчого управління ГУНП Сергій Пантелєєв, передає Укрінформ.

За його словами, відповідне подання щодо оголошення підозр ряду осіб, слідче управління скерувало для погодження в прокуратуру Одеської області.

"Найближчим часом слідством буде оголошено підозри вбивці Ігоря Іванова, а також організаторам силового захоплення Будинку профспілок, що призвело до десятків людських жертв. Із січня по вересень поточного року групою слідчих проведено допити понад двохсот учасників подій та свідків", - зазначив Пантелєєв.

Дехто з осіб, вмотивовано підозрюваних у скоєнні злочинів під час масових заворушень 2 травня, констатував очільник Слідчого управління, затримані правоохоронцями раніше й перебувають у СІЗО.

"Наприклад, одесит Сергій Долженков, громадянин РФ Євгеній Мефьодов, яких продовжують утримувати під вартою, доки триває судове слідство. Інших поки не взято під варту, в тому числі й особу, підозрювану в скоєнні першого в той день убивства Іванова", - додав він.

Втім, підозрюваного в убивстві Іванова вже оголошено в міжнародний розшук за скоєння іншого злочину, наголосив Пантелєєв.

Як відомо, 2 травня 2014 року в Одесі в ході масових заворушень загинули 48 осіб і більше 200 було поранено. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування