Ізраїль отримає $ 38 млрд військової допомоги від США

Четвер, 15 вересня 2016, 04:49

Вашингтон надасть Єрусалиму 38 млрд доларів протягом 10 років.

Про це пише DW.com.

США та Ізраїль мають намір підписати багатомільярдну угоду про надання американської військової допомоги ізраїльській стороні.

Деталі договору не розголошуються, проте в Держдепартаменті США повідомили, що це найбільша за обсягом програма військової допомоги іншій державі в історії Сполучених Штатів. У пресі фігурує сума в 38 млрд доларів (близько 34 млрд євро) протягом десяти років.

Новий договір набере чинності з 2019 року і прийде на зміну попередній аналогічній угоді, обсяг якої становив 30 млрд доларів. Фактичні виплати за останні десять років часто перевищували обговорені 3 млрд доларів на рік за рахунок додаткових субсидій, що надавалися Конгресом США.

Новий договір не передбачає можливості отримання Ізраїлем додаткових коштів військової допомоги від Вашингтона крім щорічних 3,8 млрд доларів. Крім того, новий пакет передбачає поетапну відмову від спеціальної угоди, яка дозволяла Ізраїлю витрачати частину отриманих від США коштів на власну оборонну промисловість, а не на американське озброєння.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування