Велика Британія надасть Україні 2 млн фунтів на розмінування Донбасу

Четвер, 15 вересня 2016, 06:32

Уряд Великобританії надасть Україні 2 мільйони фунтів стерлінгів на розмінування Донбасу.

Про це було оголошено на спільній прес-конференції міністрів закордонних справ двох країн - Бориса Джонсона і Павла Клімкіна, повідомляє DW.com.

Гроші будуть надані до 2018 року в рамках проекту з розмінування, який реалізує британська гуманітарна організація HALO Trust за фінансової підтримки уряду країни.

За словами Клімкіна, цим британська допомога Україні не обмежиться. Сторони домовилися про сприяння в реформуванні української митної та судової систем, в питаннях подолання корупції та розвитку парламентаризму.

"Ми також будемо допомагати в реформуванні податкової системи, кілька наших великих фахівців, в тому числі податкових юристів, будуть працювати в Україні", - заявив Борис Джонсон.

Глава МЗС Великобританії також зазначив, що його країна підтримує реалізацію мінських угод як шлях врегулювання кризи на Донбасі. При цьому він підкреслив, що Великобританія вважає своїм завданням збереження санкцій проти Росії і має намір працювати в цьому напрямку спільно з Євросоюзом.

Джонсон заявив, що мирний процес на Донбасі просувається надто повільно і його необхідно змусити працювати, додавши, що прогрес у мирному врегулюванні на Сході України залежить переважно від Кремля.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування