НАЗК почало перевірку чиновника Мін'юсту

Четвер, 15 вересня 2016, 11:50

Національне агентство з питань запобігання корупції за матеріалами Генеральної прокуратури розпочало перевірку наявності конфлікту інтересів в діях високопосадовця Міністерства юстиції Антона Янчука.

Про це НАЗК повідомило на своїй сторінці у Facebook.

Відомство також звернулося з листом до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана щодо проведення службового розслідування стосовно дій Янчука.

"Національне агентство з питань запобігання корупції обов’язково буде інформувати про перебіг перевірки та її результати", – додали у відомстві.

У свою чергу сам Янчук заявив "Українським новинам", що вважає початок цієї перевірки спробою зняти його з конкурсу на посаду голови Нацагентства з повернення активів.

"Моє глибоке переконання, що це пов'язано з тим, що я беру участь в конкурсі на посаду голови Нацагентства... Хтось, мабуть, високо оцінює мої шанси і тому, швидше за все, пробує мене яким-небудь чином дискредитувати", – заявив Янчук.

Він зазначив, що конкурсний відбір глави Нацагентства з повернення активів наближається до закінчення, і 20 вересня відбудеться його співбесіда з конкурсною комісією.

Як відомо, раніше член НАЗК Руслан Рябошапка повідомив про неназваного чиновника Мін'юсту, який ініціював службове розслідування щодо самого себе і сам же його провів, дійшовши висновку про відсутність порушень.

Пізніше "Українські новини" з посиланням на джерело повідомили, що мова йде про Янчука.

Заступник міністра юстиції Янчук подав документи на посаду голови Національного агентства з розшуку й повернення отриманих від корупційних злочинів активів.

Янчук задекларував 493 571 гривню доходів в 2015 році.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування