Польща розсекретить документи щодо Смоленської катастрофи

Четвер, 15 вересня 2016, 18:48

У міністерстві оборони Польщі вирішили розсекретити документи щодо обставин Смоленської катастрофи.

Як повідомляє Rzeczpospolita, про це заявив міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич під час засідання підкомісії з розслідування обставин катастрофи, в якій у 2010-му році загинув президент Польща Лєх Качинський.

Міністр повідомив, що його відомство надало в розпорядження підкомісії по Смоленській катастрофі всю документацію, яка є в архівах Міноборони Польщі, у тому числі документи, які були в розпорядженні Державної комісії з розслідування авіакатастроф, для того, щоб нова підкомісія змогла "дати їм обʼєктивну оцінку".

"Я вирішив розсекретити дані для об’єктивного встановлення обставин трагедії", - наголосив міністр.

Він додав, що в разі необхідності громадськість може отримати доступ до оригіналів документів.

Раніше повідомлялося, що підкомісія з розслідування Смоленської катастрофи має свідчення маніпулювання Росією окремими даними, що стосуються трагедії.

Відзначимо, нещодавно Комісія із розслідування обставин Смоленської катастрофи отримала новий звукозапис про те, що російські диспетчери аеропорту могли ввести екіпаж літака в оману.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року в катастрофі Ту-154 у Смоленську загинуло 96 осіб, серед яких президент Польщі Лех Качинський з дружиною, керівники всіх родів військ, начальник генерального штабу, представники Сейму і Сенату, канцелярії президента, останній президент Польщі у вигнанні Ришард Качаровський, представники вищого військового командування, політичних партій, громадські та релігійні діячі.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування