Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МВФ визнали добросовісність України під час врегулювання боргу перед РФ

Четвер, 15 вересня 2016, 21:44

Рада директорів Міжнародного валютного фонду визнала добросовісними спроби України досягти згоди з Росією щодо врегулювання єврооблігаційного боргу на $3 млрд.

Про це повідомив офіційний представник Фонду Джеррі Райс.

"Рада директорів вивчила відповідність (спроб України) визначенню добросовісних у рамках оновлених правил кредитування (Policy on Non-Toleration of Arrears to Official Creditors) і вирішила, що вимог було дотримано", - сказав він під час традиційного прес-брифінгу у Вашингтоні в четвер.

Що стосується подальшого врегулювання зазначеного питання, МВФ, як і раніше, заявляє про підтримку продовження переговорів між двома сторонами.

"Ми вітаємо первинні контакти між сторонами та закликаємо Україну і Росію продовжувати переговори для пошуку взаємовигідного рішення, яке зробить свій внесок у програму (EFF)", - сказав Райс.

Як відомо, рада директорів МВФ 8 грудня 2015 року схвалила зміни до політики кредитування, що дозволяють фонду надавати фінансування країні-члену, що має заборгованість перед офіційним кредитором.

Зміни, зокрема, поширюються на заборгованість перед суверенними кредиторами, яка не була врегульована у рамках Паризького клубу.

Передбачається, що виконавча рада МВФ, до якої входять 24 члени від восьми країн із найбільшими квотами у фонді, здійснюватиме оцінку відповідності кожного окремого випадку трьом критеріям.

До них належать такі: термінова допомога з боку фонду є принципово важливою, і країна-боржник дотримується всіх вимог програми МВФ; позичальник робить добросовісні спроби досягти угоди з кредитором у рамках параметрів, встановлених програмою фонду; рішення надати фінансування не спричинить небажані негативні наслідки для можливостей МВФ мобілізувати кошти від офіційних кредиторів.

Фонд підтвердив, що готовий продовжити фінансувати Україну, якщо її зобов'язання перед Росією відповідатимуть усім трьом критеріям оновлених правил кредитування.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...