Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кремлівські стратеги планують руйнацію ЄС - Порошенко

П'ятниця, 16 вересня 2016, 10:03

Президент Петро Порошенко заявляє, що Росія готує підґрунтя для розвалу Європейського Союзу і прагне збудувати Європу на засадах своїх "цінностей".

Про це він сказав, відкриваючи 13-ту конференцію "Ялтинської європейської стратегії" (YES) у Києві

"Демократичний світ втрачає контроль над власними цінностями", – сказав Порошенко.

"Російська пропаганда не лише використовує слабкі місця Заходу, вона наповнила Захід своїми параноїдальними ідеями. І вона перетворює побічні течії в основну течію", – заявив він.

"Росія намагається влізти у голову західної цивілізації – євроскептицизм, антиамериканізм, ізоляціонізм руйнують поточну систему координат західної цивілізації. Концепція "зон впливу" повернулася", – сказав український лідер.

За словами Порошенка, "сотні мільйон доларів течуть на Захід для того, щоб підтримувати національний егоїзм і втому від інтеграції, ненависть і нетерпимість".

"Можу сказати, що сам я ознайомився з роботою кремлівських стратегів, які планують уже наступний "екзит" для того, щоб змінити проєвропейські політичні еліти, підірвати європейські цінності і зруйнувати Європейський Союз і Трансатлантичний Альянс", – заявив Порошенко.

"Результат – шанс побудувати альтернативну Європу з’явився. Європу, побудовану на егоїзмі, популізмі і цинізмі. З виборами у ключових європейських столицях цілком можлива поява цілком нової Європи", – стверджує він.

"Наступний місяць стане миттю істини для Заходу. І вже сьогодні ми маємо готуватися до цих потенційних реальностей", – вважає президент України.

Водночас, він сказав, що "неможливо бути президентом країни, яка перебуває у стані війни – і не бути оптимістом, (тоді) не можна виграти битву, не можна вести народ за собою".

"І я хотів би, щоб усі європейські лідери залишалися оптимістами і відігравали свою роль у захисті Європи. Ми зараз говоримо не про захист України, а про захист нашої спільної Європи. Ми можемо перемогти у цій битві, лише коли будемо разом", – заявив Порошенко.

За його словами, "немає більше зони комфорту, де хтось може сховатися" від сучасних викликів.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування