Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нацгвардія та поліція "посилюються" перед російськими виборами в облцентрах

Субота, 17 вересня 2016, 14:15

У низці обласних центрів України 18 вересня Нацгвардія та Нацполіція перейдуть на посилений варіант несення служби на об'єктах Генконсульств РФ у зв'язку з виборами до Держдуми РФ.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на облуправління Нацполіції. 

Зокрема, директор департаменту комунікації Нацполіції Ярослав Тракало зазначив, що до забезпечення правопорядку біля посольств РФ у Києві, Львові, Одесі та Харкові у день виборів в Держдуму буде залучено "достатню кількість правоохоронців", а правопорядок буде забезпечуватися тільки на українських територіях, які прилягають до диппредставництв.

Тракало додав, що військовослужбовці Нацгвардії, які забезпечують охорону дипломатичних установ, працюють у штатному режимі.

"Правоохоронці вживуть всіх заходів для недопущення будь-яких інцидентів і провокацій", - зазначив він.

У випадку виникнення позаштатних ситуацій може бути задіяно вже сформовано резерви силовиків. 

"На особливому контролі перебуває можливе проведення акцій громадськості біля дипустанов. Якщо такі будуть проводитися, то з їх організаторами проведуть роз'яснювальну роботу", - додав Тракало.

За інформацією джерела в МВС, загальна кількість правоохоронців, які будуть залучені до забезпечення правопорядку в день виборів, становитиме 1,5 тисячі осіб, у т.ч. - військовослужбовці Нацгвардії і поліцейські. 

В управлінні Нацполіціі Одещини повідомили, що до консульства РФ в Одесі будуть стягнуті сили Шевченківського відділу поліції, а також деяка кількість співробітників Головного управління.

Точну кількість правоохоронців, які будуть задіяні, не повідомили, правоохоронці перебуватимуть у консульства з ранку до вечора.

У Харкові 18 вересня Нацгвардія та Нацполіція переходять на посилений варіант несення служби на об'єктах генконсульства РФ. 

"У зв'язку з можливими провокаціями і загостренням ситуації вжито заходів щодо посилення несення служби на об'єктах консульського представництва РФ в Харкові. На цей період служба буде організована за посиленим варіантом спільно з співробітниками Національної поліції", - повідомили у Східному територіальному управлінні Нацгвардії.

Як відомо, Україна ухвалила рішення про заборону відкриття повноцінних виборчих дільниць у російських дипломатичних установах на українській території через включення Криму до багатомандатного федерального виборчого округу на парламентських виборах.

У суботу глава ЦВК РФ Елла Памфілова заявила, що Україна повинна забезпечити безпеку під час голосування росіян на її території 18 вересня.

Прем'єр Володимир Гройсман заявив, що правоохоронці працюватимуть у штатному режимі біля російських диппредставництв у день виборів до Держдуми РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: