СК РФ завів 2 справи зі звинуваченням у нападі на посольство в Києві

Четвер, 22 вересня 2016, 11:45

Слідчий комітет Росії порушив дві кримінальні справи про "напад на російське посольство в Києві в день виборів до Державної думи РФ".

Про це повідомляє офіційний сайт СК РФ.

Кримінальні справи завели за статтями "напад на установи, які користуються міжнародним захистом, поєднаний із застосуванням насильства, групою осіб за попередньою змовою" і "наруга над державним прапором РФ".

За версією російського слідства, в ніч з 16 на 17 вересня 2016 року до посольства Росії в Києві прибула організована група осіб, які брали участь в акції проти проведення виборів депутатів у Державну Думу РФ на території України.

"Серед них були представники праворадикальних громадських організацій та об'єднань. Нападники закидали територію дипломатичного представництва димовими шашками і запустили в основну будівлю посольства залпи з батареї салютів. В результаті майну Російської Федерації було завдано матеріальної шкоди", – повідомляє СК РФ.

Також, за версією СК РФ, 18 вересня 2016 року "радикали блокували вхід до закордонних установ, не даючи можливості російським громадянам, які бажають проголосувати, пройти на територію посольства. Крім того, вони публічно спалили принесений з собою прапор Російської Федерації".

Слідство вважає, що "ці злочини були скоєні радикалами з метою ускладнення міжнародних відносин між Україною і Росією".

Як повідомлялося, 18 вересня біля посольства України в РФ відбулися зіткнення між протестувальниками проти проведення виборів до Держдуми РФ в посольстві в Києві і правоохоронцями.

Учасники пікету намагалися загородити прохід до входу в будівлю посольства. В акції брали участь представники партії "ВО" Свобода ". Пікетники вплутувалися в словесні перепалки з людьми, які приходили в посольство. Правоохоронцям довелося також розбороняти кілька сутичок. Були затримані троє учасників протесту.

Під посольство також прийшли кілька активістів з плакатами, що висловлювали протест проти Росії і виборів до Держдуми, а також плакат "18 вересня ми всі - кримські татари". Вони поводилися не агресивно.

До 17-ї години пікетувальники вимкнули і демонтували звуковідтворювальну апаратуру, згорнули плакати з різними гаслами і пішли. Перед цим вони спалили прапор РФ.

Як відомо, Верховна Рада затвердила постанову про невизнання легітимності виборів в включеному Криму і всього складу Держдуми РФ сьомого скликання.

Країни Європи, США, Канада також заявили, що не визнають результати виборів до Держдуми РФ, проведені в незаконно анексованому Криму.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування