Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соледар і Часів Яр внесли до міст Бахмутського району

Четвер, 22 вересня 2016, 14:08

Верховна Рада змінила межі Бахмутського району Донецької області й визнала міста Соледар і Часів Яр містами районного значення цього району.

За відповідний проект постанови №4930 проголосували 253 народних депутати.

Відтак, територію Бахмутського району збільшено на 3 198 гектара земель за рахунок передачі до його складу 1 411 гектара земель, що знаходяться у віданні Соледарської міської ради (в тому числі територію міста Соледар), 1 787 гектара земель – Часовоярської міськради (в тому числі територію міста Часів Яр) Бахмутської міськради.

Загальна площа Бахмутського району становить відтепер 150 988,91 гектара.

 

Кабінету міністрів доручено забезпечити взаємодію центральних і місцевих органів виконавчої влади з органами місцевого самоврядування у вирішенні питань, пов’язаних із зміною і встановленням меж Бахмутського району Донецької області.

Як сказано у пояснювальній записці до постанови, у липні 2015 року Соледарська міська рада міста Бахмут, Бахмутська, Берестівська, Володимирівська, Роздолівська й Яковлівська сільські ради Бахмутського району ухвалили рішення про добровільне об’єднання територіальних громад відповідних населених пунктів у Соледарську міську об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром у місті Соледар.

"Основною перешкодою, яка постала на шляху добровільного об’єднання територіальних громад, є необхідність зміни меж суміжних районів або міст обласного значення, на яких розташовані територіальні громади, що об’єднуються", – йдеться яв записці.

Закон про добровільне об’єднання територіальних громад не містить вимог щодо обов’язкової зміни меж районів при об’єднанні територіальних громад, але Центральна виборча комісія не вбачає правових підстав для призначення перших виборів в об’єднаних територіальних громадах без постанов Верховної Ради про зміну меж відповідних районів.

Добровільне об’єднання територіальних громад в Соледарську міську об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром у Соледарі призведе до зміни адміністративного підпорядкування міста Соледар Бахмутській міськраді, оскільки за законом у складі об’єднаної територіальної громади не може існувати іншої територіальної громади, яка має свій представницький орган місцевого самоврядування.

16 листопада 2015 року Соледарська міська рада звернулась до Донецької облдержадміністрації, обласної військово-цивільної адміністрації з пропозицією клопотати перед Верховною Радою щодо зміни підпорядкування міста Соледар Бахмутському району.

Аналогічна ситуація з містом Часів Яр.

Автори постанови наголошували, що ухвалення її створить правові підстави для призначення і проведення перших виборів Соледарської міської ради та Соледарського міського голови в Соледарській міській об’єднаній територіальній громаді, а також можливості завершення процесу добровільного об’єднання територіальних громад в Часовоярську міську об’єднану територіальну громаду з адмінцентром Часів Яр. .

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували НПЗ
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...