Суд дозволив заочне переслідування двох заступників Шойгу

П'ятниця, 23 вересня 2016, 14:30

Печерський райсуд Києва 22 і 23 вересня задовольнив клопотання Головної військової прокуратури та дав дозвіл на заочне розслідування щодо двох заступників міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Мова йде про генерала армії Дмитра Булгакова і статс-секретаря Миколи Панкова, які підозрюються у посяганні на територіальну цілісність, недоторканність України, державну зраду, а також у підготовці та розв'язанні агресивної війни проти України.

"Досудовим розслідуванням установлено, що Булгаков Д.В. та Панков М.О. у лютому-березні 2014 року, діючи за попередньою змовою групою осіб з іншими представниками влади РФ, вчинили умисні дії з метою зміни меж території України, підбурювали українських військовослужбовців до вчинення державної зради та сприяли веденню агресивної війни проти України", – сказано у повідомленні.

Підозрюваних оголошено в державний розшук, судом надано дозвіл на їх затримання та доставку в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відомство нагадало, що кримінальні правопорушення, інкриміновані Булгакову та Панкову, є особливо тяжкими злочинами проти основ національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, за вчинення яких передбачене покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...