Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прикордонники розповіли про особливості нового "гумконвою" РФ

П'ятниця, 23 вересня 2016, 14:49

Українські прикордонники відзначають невідповідність вантажу в 56-му так званому "гуманітарному конвої" РФ тому, що був заявлений в ноті російського МЗС. Крім того, було перевищено кількість заявлених автомобілів.

Про це повідомив на брифінгу в п'ятницю помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар відомства Олег Слободян, передає Інтерфакс-Україна.

"В ході візуального спостереження було встановлено, що більшість автомобілів заповнене нібито продуктами харчування і медикаментами. У той же час, особливістю 56-го так званого "гумконвоя" можна вважати невідповідність зазначеного в ноті МЗС РФ характеру вантажу, оскільки крім заявлених товарів в'їхали вантажівки з книгами, меблями і сантехнікою, а також невідповідність кількості транспортних засобів, оскільки було заявлено 60, а насправді в'їхало 69 автомобілів", - сказав він.

Він зазначив, що 22 вересня РФ в черговий раз в односторонньому порядку здійснила пропуск на територію України 56-го так званого "гуманітарного конвою".

Через пункти пропуску "Донецьк" і "Матвєєв Курган" на Донбас пройшли 2 колони у складі 69 автомобілів.

Як відомо, на Донбасі після приїздів туди так званих "гумконвоїв" РФ, як правило, відбувається загострення бойових дій. Українська розвідка не раз повідомляла, що Росія таким чином постачає бойовикам зброю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування