Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Британії заявили, що покарати Філліпса може влада України

Субота, 24 вересня 2016, 02:28

Посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф повідомила, що вражена поведінкою журналіста Грема Філіпса під час обміну полоненими, однак у британського уряду немає підстав забороняти йому виїжджати з країни.

Про це Гоф повідомила на сторінці в Facebook.

"Я бачила відеозапис обміну полоненими минулого тижня, і, як Ірина Геращенко та Уляна Супрун, вражена поведінкою Грема Філіпса щодо Володимира Жемчугова. На моє переконання, це не журналістика", - написала вона.

Гоф заявила, що якщо Філліпс порушив законодавство України, то українська влада може прийнти міри щодо нього.

"Багато людей закликали Велику Британію позбавити його паспорта. Пан Філіпс не здійснив правопорушення у Великій Британії, яке могло б стати підставою для британського уряду заборонити йому виїзд за межі країни. Якщо він порушив українське законодавство, то це повноваження української влади вирішити, які дії вона вважає за потрібне вчинити щодо пана Філіпса в Україні", - зазначила Гоф.

Рані користувачі соцмереж попросили прем’єр-міністра Великої Британії Терезу Мей розслідувати діяльність Грема Філліпса в Україні та покарати його за проросійську пропаганду.

Як один із аргументів, вони наводять епізод із нещодавнім звільненням українців Володимира Жемчугова та Юрія Супруна з полону бойовиків Донбасу.

Зокрема, Філліпс кричав тоді про "фашистів", збиткувався з понівеченого сепаратистами Жемчугова: "Кому ти зараз потрібен, безрукий?".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування