Зубко закликає ЦВК призначити вибори в усіх територіальних громадах

Субота, 24 вересня 2016, 16:30

Віце-прем'єр, міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко закликає ЦВК призначити вибори в усіх об'єднаних територіальних громадах, які до цього готові.

Про це йдеться в його заяві, розповсюдженій у суботу прес-службою Кабміну.

Зубко зазначив, що ЦВК ухвалило рішення призначити 11 грудня 2016 року вибори депутатів сільських, селищних, міських рад 41 ОТГ і сільських, селищних, міських голів.

"Проте, із 10,5 млн грн, виділених урядом на перші вибори в ОТГ, ЦВК лише менше половини  спрямовує на вибори в ОТГ. Натомість, за рахунок решти коштів там збираються фінансувати позачергові вибори до старих органів місцевого самоврядування", - розповів віце-прем'єр.

На його думку, позачергові вибори місцевого самоврядування можна провести пізніше.

"Натомість вибори в усіх об’єднаних громадах потрібні саме зараз! Для того, щоб вже з 1 січня 2017 року ОТГ могли вступити у нові міжбюджетні відносини. Уряд знайшов для цього необхідні кошти: 10,5 млн грн вже виділено, рішення щодо виділення ще 30 млн грн було схвалене на останньому засіданні Кабінету міністрів. Цього цілком достатньо, щоб провести вибори в усіх об’єднаних у 2016 році громадах", - наголосив Зубко.

За його словами, логіка ЦВК призначити вибори лише у 41 ОТГ "виглядає сумнівною і суперечливою".

"Адже вже близько 200 ОТГ подали до ЦВК документи щодо проведення виборів. Близько 4000 громад ініціювали процес добровільного об’єднання. А загалом цього року очікуємо утворення 245 ОТГ.  Два мільйони людей чекають цього. Вони вголос заявили своє бажання і право до об’єднання і прагнення жити в нових умовах. Але їх права проігноровано", - вважає Зубко.

Він вважає, що рішення ЦВК "грає на руку тим силам, які зацікавлені зберегти політичний вплив на місцеве самоврядування у вигляді подрібнених недієздатних, невпливових сільських рад і участь у корупційних схемах, особливо дерибані земельних ресурсів".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування