"Нафтогаз" і "Газпром" починають судовий процес в Стокгольмі

Неділя, 25 вересня 2016, 10:24
Нафтогаз і Газпром починають судовий процес в Стокгольмі

В Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма 25 вересня розпочнеться процес за позовом НАК "Нафтогаз України" до російського "Газпрома".

Раніше голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв повідомив, що 25 вересня у Стокгольмі розпочинаються усні слухання за контрактом на поставку газу, які триватимуть до 10 жовтня.

Як відомо, в першому позові НАК "Нафтогаз" проти "Газпрому" містилися претензії на суму близько 6 млрд доларів.

"Нафтогаз" вимагав перегляду ціни на російський природний газ, яка була закріплена контрактом купівлі-продажу від 19 січня 2009 року.

Другий позов "Нафтогаз" проти "Газпрому" українська компанія подала в Стокгольмський арбітраж 13 жовтня 2014 року. Сума претензій за ненадані російською стороною обсяги газу для транзиту НАК тоді оцінив в 3,2 млрд доларів.

Нагадаємо, уточнена сума вимог НАК "Нафтогаз України" до "Газпрому" в Стокгольмському арбітражі становить 14,23 млрд доларів.

Раніше повідомлялося, що "Нафтогаз" в рамках розгляду в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма заявив вимоги щодо компенсації їй компанією "Газпром" сумарно понад 26,6 млрд доларів.

"Газпром" і "Нафтогаз" судяться в Стокгольмському арбітражі з червня 2014 року.

Як повідомлялося, "Газпром" очікує рішення Стокгольмського арбітражу за контрактом з "Нафтогазом" на постачання газу в кінці 2016 року - початку 2017, на транзит - в кінці січня 2017 року.

Економічна правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування