У слідства немає остаточної версії вбивства Шеремета - Геращенко

Вівторок, 6 вересня 2016, 02:47
У слідства немає остаточної версії вбивства Шеремета - Геращенко

Слідство все ще не визначило основну версію мотивів вбивства журналіста і одного з керівників "Української правди" Павла Шеремета.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі "Свободи слова", передає "Лига.net".

"На даний момент поліція і кращі слідчі разом зі слідчими прокуратури вивчають величезні обсяги свідчень, відеозаписи, щоб визначити найголовніше - мотив вбивства Павла Шеремета", - сказав він.

Геращенко додав, що є цілий ряд версій, однак до кінця слідство ще не визначилося, яка версія є основною.

Він підкреслив, що є версії, що вбивство пов'язане з його журналістською діяльністю в Україні.

Один з керівників "Української правди" Павло Шеремет трагічно загинув уранці 20 липня в результаті вибуху авто керівника видання Олени Притули, в якому він перебував.

Поліція кваліфікувала подію  за статтею "умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб".

Генпрокурор Юрій Луценко назвав основною версією вбивства Шеремета помсту за його професійну діяльність.

Голова МВС Арсен Аваков заявив, що Нацполіція готова заплатити 200 тисяч гривень за будь-яку інформацію, яка стосується вбивства журналіста Павла Шеремета.

4 серпня слідчі повідомили, що у справі опитано близько 500 свідків, вилучено близько 150 камер, у слідства понад 140 терабайт інформації.  Слідчі також попросили допомогти знайти свідка у справі про вбивство Шеремета.

1 вересня УП стало відомо, що Печерський райсуд Києва затягує розгляд клопотань щодо надання доступу до телефонних розмов у справі вбивства Павла Шеремета.

У Нацполіції зазначили, що проводять опитування мешканців Києва на предмет встановлення повної та всебічної картини подій, що сталися у день вбивства одного з керівників УП.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...