Лещенко каже, що в мережу виклали неповну його декларацію

Четвер, 8 вересня 2016, 10:40

Депутат від БПП Сергій Лещенко заявляє, що його податкова декларація, оприлюднена у медіа днями у зв’язку зі скандалом довкола купівлі ним квартири, є лише частиною документа.

У кулуарах Верховної Ради перед засіданням парламенту він знову запевнив журналістів, що придбав квартиру абсолютно прозоро й оформив на своє ім’я.

"У нас корупціонери ховаються за офшорними компаніями, підставними особами і займаються розкраданням бюджетних коштів. І в даному випадку йдеться про абсолютно протилежну ситуацію, на 180 градусів", – сказав Лещенко.

Він заявив, що опублікували неправдиву його податкову декларацію.

"Тому що там відсутня інформація про доходи за кордоном, а також доходи фізичної особи-підприємця – суб’єкта підприємницької діяльності, те, що проходить по інших відомостях у Податковій. Звичайно, ця інформація неповна. Зроблено це свідомо", – сказав депутат.

"Ну, і взагалі це маніпуляція на рівні того, що "ми просумуємо всі гроші за 15 років" – тільки курс долара забули при цьому поміняти. В одні роки курс був 1 долар = 2 гривні, а зараз 1 долар = 26 гривень. Тому, відповідно, зовсім інші цифри виходять, якщо ті доходи, які є, конвертувати з гривні в долар", – заявив Лещенко.

Він розповів, що коли був співвласником "Української правди", то мав "доходи від підприємницької діяльності, які вимірювалися в 150 тисяч доларів на рік".

"У Податковій ці дані є, але свідомо ці дані не були використані для того, щоб зробити чергову інформаційну бульбашку", – переконаний депутат.

На зауваження журналістки, що вказаних у оприлюдненій декларації доходів недостатньо для купівлі квартири, Лещенко відповів: "Звичайно, але Ви оперуєте даними, в яких відсутні дані про доходи суб’єкта підприємницької діяльності, фізичної особи-підприємця – от і все".

"Національне антикорупційне бюро це перевірить", – наголосив він.

На тезу, що ціна на придбану Лещенком квартиру була занижена, депутат відповів: "Це ціна, яка була на ринку, яка була відкрита пропозиція. Ті, хто могли, ті купували. І в цей короткий проміжок часу у забудовника була криза ліквідності, їм не вистачало обігових коштів для завершення своїх робіт, які вони мали завершити в короткий проміжок часу".

"Вони виставили на ринок кілька квартир, і було продано не тільки цю квартиру, а продавали тоді багато – і продавали за однією ціною… І ця ціна адекватна – порівняно з тим, що продається у цьому районі, вона виглядає набагато переконливіше", – запевнив Лещенко.

На запитання, як він планує віддавати кредит, Лещенко відповів: "Це забере 10 років. По-друге, ця квартира буде куплена спільно з моєю майбутньою дружиною, яка матиме відповідний дохід з виступів".

Він сказав, що вкаже нову квартиру у декларації за 2016 рік, яку подасть до 1 квітня 2017 року.

На запитання про його нинішній дохід Лещенко відповів: "Це дохід народного депутата. Це дохід від журналістської діяльності в журналі "Новое время" – я є координатором журналістських розслідувань у цьому журналі. І це дохід від публікацій за кордоном. Це дохід від викладання в Українському католицькому університеті. І це дохід від проекту Посольства Нідерландів".

"На сьогодні за підсумками цих 9 місяців я пригадав такі джерела доходів плюс дохід від продажу книжок – це виходить 6 джерел доходів", – сказав депутат.

На запитання про суму доходів Лещенко відповів, що по кожному місяцю треба брати виписки з банку: "Але я думаю, що там достатня сума. Вона може вимірюватися десь тисяч до 50-ти на місяць. Але, знову ж, у нас спільне майно і чітка домовленість, як борги й зобов’язання будуть погашатися".

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...